Web Analytics Made Easy - Statcounter

باندبازی در سینما و تلویزیون به انتقادی همگانی تبدیل شده که بسیاری از هنرمندان به آن اشاره می‌کنند؛ فکورصبور در آخرین گفت‌وگو، خیلی صریح دست روی این موضوع گذاشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از نکاتی که در سینمایِ ایران، هنرمندان کاربلد را رنج می‌دهد موضوع باندبازی، گروه‌بازی و رفتارِ‌ اسپانسرگونه تهیه‌کنندگان با بازیگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها هنرمندان بسیاری درباره این موضوع صحبت کرده‌اند؛ مرحوم ماه چهره خلیلی با آن کارنامه و سوابق ارزشمند در حوزه سینما و تلویزیون، در گفت‌وگویی که با تسنیم داشت صریحاً واردِ این موضوع شد. 

او حتی این باندبازی را منوط به متضرر شدن بازیگران ندانست و به این نکته اشاره کرد: "اطلاع دارم با توجه به باندبازی‌های موجود در سینما، یکسری افراد به شکل گروهی سرکار حاضر می‌شوند مانند اینکه گروهی که سر یک کار با هم هستند سر کار بعدی هم با یکدیگر حضور پیدا می‌کنند. موضوع کار کردن به واسطه روابط موجود در سینما نه تنها در مورد بازیگران بلکه در مورد فیلمبردار، گریمور و یا عوامل دیگر هم صدق می‌کند.

به ندرت پیش می آید که عوامل تکراری در یک اثر موفق باشند و من هیچ وقت چنین سینمایی را حمایت نمی‌کنم و در مواردی که می‌دانم در یک اثر بازیگری حضور دارد که برای ایفای نقشش پول پرداخت کرده یا فلان فرد به واسطه شخص دیگری در آن اثر حاضر شده، به هیچ عنوان در آن فیلم حضور پیدا نمی‌کنم چرا که این‌گونه فقط حرص می‌خورم."

اما جالب است که زهره فکورصبور در آخرین گفت‌وگوی خودش با خبرنگار تسنیم  به این نکته اشاره کرد و حتی گفت تا جایی این باندبازی‌ها و گروه‌بازی‌ها پیش می‌روند که یک‌سری از من می‌پرسند "شما ایران نبودید و خارج از کشور بودید؟"؛ اما من خارج از کشور نرفتم و ایران هستم.

وقتی از او سؤال کردیم که چرا این روزها کمتر در قابِ سیما و پرده نقره‌ای سینما دیده می‌شود؛ چنین پاسخ داد: سؤالی است که برای خودم هم پیش آمده و دلیلش را خودم هم نمی‌دانم. یک‌سری از من می‌پرسند "شما ایران نبودید و خارج از کشور بودید؟"؛ اما من خارج از کشور نرفتم و ایران هستم. یکی از دلایلی که کم‌کار شدم شاید همین باشد که فکر می‌کنند من ایران نیستم.

وی با بیان اینکه "کار نکردن برای امثال من آزاردهنده است"، خاطرنشان کرد: من هیچ‌وقت نگفتم کار نمی‌کنم و همیشه هستم. از سن کم کار بازیگری را شروع کردم و جزو لاینفک وجودم، بازیگری است. من با علاقه و عشق وارد عرصه بازیگری شده‌ام و کار نکردن برای امثال من آزاردهنده است، ولی متأسفانه نمی‌دانم چرا و دنبال این چرایی و دلایل آن هستم؛ واقعاً چرا آن‌قدر پیشنهادها کم شده و عمدتاً هم پیشنهادهایی که می‌شود پیشنهادهای خوبی نیستند.

نقش‌آفرینی زهره فکورصبور در سریال «دردسرهای عظیم»

در ادامه صحبت‌هایش با این عبارت که رفته رفته فراموش می‌شویم ابراز ناراحتی کرد و چنین گفت: "هنوز هم در خیابان‌ها مرا می‌بینند یاد کاراکتر «دلنوازان» و «دردسرهای عظیم» می‌افتند و دوست دارم کارهایی چند پله‌ بالاتر انجام دهم. از طرفی دیگر هم بازیگران جدید آمده‌اند و گزیده انتخاب کردن هم باعث شده رفته رفته مرا فراموش کنند، با این اوصاف باز هم دلیل اصلی‌اش برایم روشن نیست."

او دلیل این اتفاق را در این نکته دانست که هیچ‌وقت جزو باندی نبوده است. این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به ماجرای اسف‌بار باندبازی و گروه‌بازی، می‌گوید: فکر می‌کنم آن موقع که من زیاد کار می‌کردم آن‌قدر باندبازی نبود. من از این واژه بدم می‌آید و کمتر می‌گویم «باندبازی» و «گروه‌بازی». شاید برخی تهیه‌کنندگان هم با عده‌ای بازیگر و عوامل همکاری‌شان بیشتر است دوست دارند همیشه با همان گروه کار کنند و افرادی را از بیرون وارد گروه خودشان نمی‌کنند. هیچ‌وقت جزو باندی نبوده‌ام! این‌ کم‌کاری برای من خیلی اذیت‌کننده است که سال‌ها کار کرده‌ام.

همان موقع، مطلبی منتسب به «زهره فکورصبور» درباره انتخاب بازیگر از اینستاگرام، چنین توضیح داد:  "به گوشم می‌رسید می‌گفتند پیج اینستاگرام باز کنم برخی متوجه می‌شوند مثلاً من ایرانم و اینجا هستم و می‌خواهم کار کنم. اما این گفته و منظور را شاید من درست منتقل نکردم و شاید هم مردم بد برداشت کردند. البته دوستانی هم قبلاً به من گفتند "چرا پیج اینستاگرام نداری و در این فضا بیشتر به همدیگر معرفی می‌شویم، چرا که بسیاری فکر می‌کنند تو ایران نیستی؟!"، یا خیلی‌ها فکر می‌کنند "شاید تو ترجیح دادی خانه‌نشین باشی"! اما واقعاً این طور نیست.

من گفتم خیلی از دوستان همدیگر را در اینستاگرام بیشتر معرفی می‌کنند و در جریان بود و نبود همدیگر قرار می‌گیرند و منظور دیگری نداشتم که در فضای مجازی طور دیگری وانمود شد. من گفتم در فضای اینستاگرام همه همدیگر را می‌بینند و همدیگر را دعوت می‌کنند مثلاً فلان نقش و کار به فلان بازیگر می‌خورد. و اصلاً صحبت‌های من ربطی به بالا بودن و پایین بودن فالوورهای فلان بازیگر ندارد."

این واقعیتی است که پیش‌تر سیاوش طهمورث و برخی از پیشکسوتانِ دیگرمان هم به این نکته اشاره کردند که فالوورها به نقش‌ها سنجاق می‌شوند. یا رضا بنفشه‌خواه صریحاً به خبرنگار تسنیم  گفت که بارها برخی از پیشکسوتان هم نقش‌هایی برای بازی کردن و دیده شدن خریده‌اند و این نقش‌فروشی‌ها، تقسیم نقش‌ها در میهمانی‌ها و خیلی از اتفاقات این دست حقیقت دارند. 

محسن زهتاب یکی از بازیگران دیگر این عرصه نسبت به این گروه‌بازی‌ها در سینما و تلویزیون و وضعیت این روزهایش گلایه دارد و می‌ گوید حق او نیست که پس از سال‌ ها فعالیت در این عرصه خانه‌نشین باشد. در شرایطی او این گلایه‌ها را مطرح می‌کند که چند روزِ پیش شاهد انتشار تصویری از فرامرز صدیقی در فضای‌مجازی بودیم که با واکنش‌های مختلفی همراه شد و از طرفی دیگری صحبت‌های بسیاری از بازیگران پیشکسوتِ دیگر که از باندبازی، مافیا و عدمِ توجه به این قشر در فضای سینما و تلویزیون گلایه دارند.

براساس این گزارش، کار بازیگری را با یک تئاتر کودکی آغاز کرد اما اصل قضیه ورود او به دنیای تصویر با ایفای نقش در سریال «روزگار جوانی» شروع شد. رفته رفته نقش‌های تقریباً کوتاهی در سریال‌های معمولی و مخصوصاً اپیزودی زیادی ایفا کرد. کار بازیگری زهره فکورصبور تا اواخر سال‌های دهه 80 ادامه داشت تا بازی نقش‌های بلندی در سریال‌های کارآگاهان و مخصوصاً دلنوازان بسیار موجب شهرتش شدند.

در چند فیلم سینمایی نقش‌های اول و اصلی را بازی کرد و بعد از یکی دو سال غیبت دوباره با بازی در سریال «دردسرهای عظیم» برگشت. «آژانس دوستی»، «یکی بود یکی نبود»، «همسفر»، «مسافری از هند»، «کمکم کن»، «ریحانه»، «نرگس»، «از نفس افتاده»، «روزهای زیبا»، «پنچری» و آخرین بار هم در قاب تلویزیون با «دنگ و فنگ روزگار» دیده شد. 

خبر درگذشتِ او امروز از رسانه‌ها مورد تأیید قرار گرفت؛ در حالی است که این روزها در سریال «بی‌همگان» بهرنگ توفیقی ایفای نقش می‌کرد. سریالی که برای شبکه سه سیما فیلمبرداری می‌شود و بنابر پیگیری‌های انجام شده او در این مجموعه تلویزیونی نقشی متفاوت را داشت و حدود دو ماه سر صحنه این سریال حضور پیدا می‌کرد. هنوز مشخص نیست چقدر از بازی او در این سریال باقی‌مانده بود و کاراکترش چه سرانجامی پیدا خواهد کرد.

زهره فکور صبور درگذشت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینما بازیگران سینما و تلویزیون رسانه ملی سینمای ایران سینما بازیگران سینما و تلویزیون رسانه ملی سینمای ایران سینما و تلویزیون زهره فکورصبور خارج از کشور گروه بازی هیچ وقت بازی ها نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۲۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همسایه شما، زهره» بیانگر بی‌مهری جامعه/ درخشنده دردی لاعلاج ساخته است

فیلم سینمایی «همسایه شما، زهره» به کارگردانی علی درخشنده از چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه در سینماهای گروه «هنروتجربه» اکران شد. از این رو به گفت‌وگو با مهسان فراست منتقد و کارشناس سینما و تئاتر درباره این فیلم پرداخته‌ایم.

مهسان فراست منتقد و کارشناس سینما درباره فیلم سینمایی همسایه شما، زهره گفت: همسایه شما، زهره فیلمی است که درد دارد اما علاج ندارد. در بطن جامعه آدم‌های دردمند چاره ای جز سکوت یا مرگ ندارند. در این فیلم زهره زنی با درد مشترک جامعه امروزی تلاش دارد حرف بزند، سکوتش را بشکند و صدایش را فریاد بزند، ولی متاسفانه در جامعه ما این صدا را خفه می‌‌کنند.

وی ادامه داد: فیلم همسایه شما زهره، تلاش دارد بیانگر بی مهری‌های جامعه ای باشد ‌که هیچ کس از حال دیگری خبر ندارد، حتی در جامعه کوچکی مانند خانواده. در خانواده آنقدر بی عاطفی افراد موج می‌زند و کسی صدای تنهایی مادر را نمی‌شنود که زهره مجبور می‌شود انتقام بگیرد.

این منتقد افزود: درخشنده به درستی درد امروز را می‌فهمد و در این فیلم به روانکاوی و آسیب های جامعه اجتماعی ایران می‌پردازد که بیشتر افراد در زمان طفولیت گریبان گیر آن می‌شوند و در بزرگسالی آثار این افسار گسیختگی بیشتر گریبان گیر آن‌ها می‌شود.

فراست بیان کرد: زیبایی داستان دلنوشته‌ها و به نوعی اعترافات زهره است که به زیبایی داستان اضافه کرده است و تماشاگر با نوشته‌های زهره دوست دارد ادامه داستان را ببیند. همچنین بازی خانم رویا افشار نشان از چیره دستی ۴۰سال هنرمند بودن را به رخ می‌کشد. 

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: این فیلم سینمایی در آخر این حرف را می‌زند که آدم‌های جامعه ما درد دارند، از بی کسی، بی‌مهری غم دارند اما در تنهایی خود گیر می‌کنند؛ آدما وسط غم و تنهایی و غصه‌هایشان می‌میرند و شاید ظاهراً همه چیز خوب باشد اما روح در بدن جان می‌دهد و انسان فکر می‌کند دیگر توان ادامه دادن ندارد و نفس کم آورده است. در آخر می‌‌گویم آدم‌ها را در ناراحتی و در تنهایی رها نکنید چون آن زمان آدم زنده است اما واقعاً می‌میرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زهره حمیدی روی تخت بیمارستان؛ برایم دعا کنید
  • انتقاد شدید پیشکسوت استقلال از تغییر نام این باشگاه
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • «همسایه شما، زهره» بیانگر بی‌مهری جامعه/ درخشنده دردی لاعلاج ساخته است
  • انتقاد تند حمید درخشان از اوسمار ویرا
  • یک بار دیگر پادشاهی ایران در فوتسال آسیا به همگان اثبات شد
  • صحبت های زهره هراتیان درباره درگذشت دکتر اشرفی: هر مسابقه‌ای باید تحت نظر فیفا باشد؛ آمبولانس و دکتر آنجا نبود!
  • آلبوصبیح: استقلال را فراموش کردیم
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • الان وقت حاشیه درست کردن، نیست؛ انتقاد لوتار ماتئوس از اولی هونس